Loading

Rethink your world

Foråret er over os, og de lysere dage giver os verdens bedste grund til at give vores liv og omgivelser et tiltrængt serviceeftersyn. Gør vi nok for verden omkring os? Kan vi gøre mere?
Her på RO’s Torv har vi benyttet det spirende forår til at arbejde videre med vores formålsstrategi, som i al sin enkelhed går ud på, at forsøge at give noget tilbage til det samfund, som vi er en del af.

Det lyder måske som det rene filantropi, men at gentænke og revurdere vores kampagner og events kan heldigvis sagtens være en fordel både for os, for dig og ikke mindst for verden omkring os.

Rethink Your World er derfor ikke bare en ny kampagne som præsenterer alle de nye sommerglade forårskjoler, trends og farver, som indtager vores butikker i disse dage og uger. Det er også en tiltrængt opfordring til at gøre tingene på en anden og ny måde. Fx at aflevere dit gamle tøj til os, når du alligevel skal købe nyt.

Smid tøjet – og giv dit gamle garderobe nyt liv
Selvom danskerne er blandt verdens bedste til at købe nyt tøj, så er vi også verdens dårligste til at få det genbrugt. Hvert år køber vi i gennemsnit 16 kg. nyt tøj – i sig selv et svimlende højt tal, men vidste du, at det kun er sølle 3% af tøjet, der bliver genbrugt?
Det synes vi er synd og skam, for som du kan læse nedenfor er dit gamle tøj meget mere værd, end du måske umiddelbart tror.

Samarbejde med Røde Kors
I år har vi valgt at samarbejde med Røde Kors i Roskilde og sammen vil vi gøre en ambitiøs indsats for at få mere brugt tøj ud at leve.
Og du skal ikke tænke på, om dit gamle tøj er for slidt, har 80’er look – eller for den sags skyld, om det kun er den ene sok, du kan finde hjemme i skabet.
For Røde Kors kan bruge hver eneste beklædningsgenstand, du kan finde. Hvis ikke det bliver udleveret til flygtninge og hjemløse, så bliver det solgt enten i genbrugsbutikkerne eller hos store udenlandske opkøbere som herefter genanvender tøjet til helt andre formål: Fx fibre til madrasser o. lign.

Alt bliver brugt.

Så vi håber, at du vil være med i indsatsen, og tage noget af dit gamle tøj med til os næste gang du besøger os. Vi betaler dig ikke en krone for det – til gengæld har du den store gratis glæde at være med i en storstilet indsats, der virkelig gør en forskel ude i verden.

Vi glæder os til at se dig – og dit brugte tøj – på RO’s Torv.

Mange kærlige forårshilsner

Lisbeth Wilstrup
Centerchef

Det sker på RO’s Torv i foråret:

På RO’s Torv mener vi at det er på sin plads, at vi tager et kulturelt og socialt medansvar for det samfund, vi har fået lov til at være en del af. Derfor byder vores forårskampagne også denne gang på initiativer og samarbejder der styrker fællesskabet og samhørigheden. Se vores spændende forårsprogram her på siden.

Røde Kors informationsbutik:
Fra torsdag 12. marts kan du aflevere dit brugte tøj i vores nye Røde Kors butik på RO’s Torv. Her kan du også få meget mere viden om alt det gode Røde Kors gør for hele verden. Så tag dit brugte med når du køber nyt – det er en win win for alle. Du finder butikken overfor Vila.

Røde Kors butik på RO’s Torv

Fængslende shopping

Miljøet tager skade, hvis du køber en plastikpose, hver gang du handler. Det vil vi gerne gøre noget ved!

Igennem tiden har RO’s Torv produceret store stofbannere i forbindelse med vores udsmykning – nu bliver bannerne til tasker, som du kan shoppe med. Taskerne er syet af fanger i Storstrøm Fængsel og hver taske er unik. De første tasker lander på RO’s Torv i løbet af foråret. Hold dig opdateret på rostorv.dk

Genbrugstasker på RO's Torv

GOOD LUCK TROLLS UDSTILLING

Mandag 16. marts til søndag 29. marts
Se de charmerende GOOD LUCK TROLLS rundt omkring på RO’s Torv.

De 15 trolde på 1,40 meter er dekoreret af danske designere og kunstnere til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

AFLYST pga. coronavirus
Gå på troldejagt og vind!
Hent et troldekort i Centerinformationen, find de rigtige kendetegn og deltag i konkurrence om din helt egen mal-selv-trold. Vi finder 10 vindere, der får direkte besked 2. april.

Trolls udstilling på RO's Torv

RO’S TORV PRÆSENTERER

I samarbejde med Roskilde AOF kan vi med stor glæde invitere til en lang række inspirerende foredrag i foråret:

OPLEV SIGNE WENNEBERG
Onsdag 18. marts kl. 19.30 

Verdensmål og hverdagsmål
Mød den optimistiske klimaaktivist Signe Wenneberg.
Hør hendes spændende foredrag om hverdagsaktivisme i forhold til husbyggeri, investeringer, dyrevelfærd og madspild. Pris 120,-

Har du vores app RO’S TORV+ og 200 point kan du købe billetten i Centerinformationen. 

Oplev Signe Wenneberg på RO's Torv

RO’S TORV PRÆSENTERER

MØD SIMI JAN
Fredag 3. april kl. 19.30

Spring ud i livet – du kan, hvis du vil!
Simi Jan har kæmpet for, at udleve sin drøm om at blive korrespondent. Kom til et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Simi Jan vil give dig et venligt spark bagi, selvfølgelig med humor og et glimt i øjet. Pris 150,-

Har du vores app RO’S TORV+ og 250 point kan du købe billetten i Centerinformationen. 

GLÆD DIG OGSÅ TIL …

De næste på listen der besøger RO’s Torv er blandt andet Ove Dahl, tidligere kriminalinspektør hos Københavns Politi og skuespillerinden Ellen Hillingsø. Hold dig opdateret på rostorv.dk og på vores Facebookprofil.

Oplev Sini Jan på RO's Torv

Beautydays på Torvet

Kom og vær med fra torsdag 2. april – lørdag 4. april på Torvet i centerets åbningstid.

Mød eksperterne fra Lancome og Clarins og få en præsentation af de mange lækre nyheder indenfor makeup samt hud- og kropsplejeprodukter. Få hjælp til at gøre din hud klar til solens dejlige – men også farlige stråler. På messen kan du også få en gratis quick-makeup eller en minifacial.

Beautydays på RO's Torv

marts måneds kunstner

RO´s Torv byder velkommen til kunstner Tommy Andreasen

Månedens kunstner Tommy Andreasen

PIP PIP – DET ER SNART PÅSKE

AFLYST pga. coronavirus
Mandag 6.april – lørdag 11. april (Helligdage undtaget)
Påske for hele familien

Påske lig med ferie. Ferie lig med noget for børn og voksne på RO’s Torv.
Under temaet leg og byg inviterer vi naturen indenfor.
Besøg insektlegepladsen med anatomisk korrekt udførte insektfigurer – der dog er forstørret, Følg stadierne på de forskellige insekter fra æg til fuldvoksen. I kan også bygge med vores smarte Stick-lets – her er det kun jeres egen fantasi, der sætter grænserne for hvad I vil bygge.

WORKSHOP
Deltag i workshoppen, hvor I kan male jeres egen fredsdue og påsætte mad til havens fugle eller så krydderurter i det lille væksthus, som I senere kan bruge til madlavningen. Begge dele må selvfølgelig tages med hjem.

Ingen ferie uden børnebillet
Vi kan løfte sløret og fortælle, at børnebilletten i år bliver anderledes end den plejer at være. Kun en ting at sige: Glæd jer!

Påskeferie på RO's Torv

Vi spiser og spiller sammen

 AFVENTER SITUATIONEN aflyses muligvis
Mandag 20. april kl. 19 -21
Vi bakker igen i år op om det gode formål ’Danmark Spiser sammen’. Formålet med aftenen er, at vi kigger op, rækker ud og sætter fokus på den store ensomhed, der findes rundt omkring. I år kombinerer vi det med brætspil – og så har vi allieret os med BASH Burger og Grill, hvor arrangementet foregår.

Kom og spis og spil
Billetterne sælges fra Centerinformationen i begrænset antal og overskuddet går til Ventilen i Roskilde, der også vil deltage på aftenen. Pris: 50,-

Vi spiser sammen på RO's Torv

Torvedage

Torvedage mandag 20. april – søndag 26. april
Flere butikker har stande på Torvet og sælger dejlige varer til endnu dejligere priser.
Hold dig opdateret og tjek hvilke butikker der er med på rostorv.dk

Torvedage på RO's Torv

Store Lommepenge-dag

Fredag 22. maj kl. 11-14
Vi gentager successen fra sidste år og inviterer alle fremtidige købmænd- og damer ind på Torvet.
Tilmeld jer fra lørdag 4. april på storelommepengedag.dk. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet og vi har begrænset antal pladser.

Store lommepengedag på RO's Torv

Vi tager forbehold for fejl og udsolgte varer.