Amerika – hvor er du?

Når amerikanerne går til valg i november, er der virkelig tale om det, vi kalder et historisk valg: Genvælger de Trump? Eller sparker de ham på porten? Hvis de giver ham sejren igen, er det i givet fald, fordi de har set på ham i fire år og tænkt: Ham kan vi godt lide, hans politik er lige i øjet. For Europa og resten af verden vil det være et signal om, at amerikanerne har valgt ikke bare Trump, men selve trumpismen. Altså at det, vi kender som Vesten, ophører med at eksistere. Det vil for alvor være Amerika First!

Hvis amerikanerne omvendt vælger en demokrat, vil USA igen begynde at ligne den nation, som vi så op til under Obama. Men … det vil alligevel aldrig blive det samme – for med valget af Trump i 2016 åbenbarede en nyvirkelighed sig for os alle: Nemlig at Amerika ikke længere er det land, vi troede, vi kendte.

Hvad i alverden er der sket? David Trads, som har boet og arbejdet som korrespondent i USA i flere omgange, og er en af Danmarks førende USA-eksperter. I foråret 2020 udgav Trads bogen ”Amerika, hvor er du?”, der ligger til grund for dette foredrag. Bogen er et forsøg på at forklare, hvad der sker i verdens vigtigste nation. Hvad er årsagerne til, at intet er, som det plejer?

Foredrag pris kr. 90,-

Foredrag og menu:
Foredraget afholdes på Restaurant Bash Burger & Grill, 1. sal, og det er muligt at købe en foredragsburger inkl. pommes frites og en 1/2 liter vand/øl eller et glas vin for i alt kr. 215,- inkl. foredraget.
Bemærk: Spisning senest kl. 18.30. Foredragsstart kl. 19:30 – der skal al spisning ophøre.

Køb billetter her

Til aktiviteter