RO’s Torv byder velkommen til Line Højmann 

Alt det Line oplever, ser og læser, bliver til nye motiver på hendes nethinde og kanaliseres ud gennem hendes pensel. Lines malerier er ofte inspireret af naturen med dens vidder, dybde, mønstre og linjer. Hun arbejder både i det abstrakte og figurative felt. Lines malerier er koloristiske og farvernes indbyrdes samspil og modspil – væves sammen til en smuk fortælling.

Line fortæller selv:

Jeg maler udsigten fra MIT vindue – naturen, det enestående rum, vi alle er omgivet af. Jeg er fascineret af naturens smukhed, dens kræfter, det at vi er omgivet at noget vi ikke sådan lige har kontrol over/kan styre. At vi kun kan se så langt øjet rækker. Jeg ser maleriet og naturen som en uudtømmelig kilde. De uendelige perspektiver, der er, at indfange hele livet.

Mine fortolkninger kan have et strejf af barnagtighed. De trækker spor med sig fra barndommens verden, legende i deres form med gigantiske regndråber, øjne der græder, trekantede bjergtoppe og skygger der falder efter tilfældighedens principper – kompositioner der vækker fantasien og vores indre barn.

Jeg er tiltrukket af livets dualiteter – samspil/modspil – lys/skygge -det grimme/smukke og glæde/smerte etc. 

Mine malerier er en sanselig farvesymfoni, hvor kompositionen ofte har genkendelige linjer, mønstre og former fra landskabet.

Intentionen er at sende beskueren til dette ‘frihedens rum’, der hvor jeg selv befinder mig, når jeg er i den skabende proces – en rejse udenfor tid og sted, hvor beskueren finder hjem i sig selv.

FERNISERING

Kom og mød Line Højmann søndag 7. april kl. 12

Til aktiviteter