bag din egen dinokage

BAG DIN EGEN DINOKAGE

Hele sommeren er RO’s Torv fyldt med fantastiske, forhistoriske kæmper. Hvis du også vil have dinosaurstemning derhjemme, så tag børnene med i køkkenet og kast jer over denne skønne dinokage.Opskriften her kan mætte cirka 20 sultne dinoer. Rigtig god bagelyst!

Kagedej

250 g smør

250 g sukker

1 spsk. vaniljesukker

4 æg str. M/L

1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma

250 g hvedemel

1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

1 dl mælk

Overtræk og pynt

200 g flormelis

2 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

1 spsk. varmt vand

Dr. Oetker Konfettikrymmel

Chokoladeknapper til øjne og fødder

Dr. Oetker Dekorationsglasur

1 brev Dr. OetkerKageMousse med chokoladesmag

2 1/2 dl letmælk

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

 

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æggene i et af gangen og rør mindst 1-2 min. for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Tilsæt mandelaroma. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk. Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen 20-25 minutter. Afkøl kagen på bagerist. Skær kagen ud som en dino (se billedet for inspiration).

 

Overtræk og pynt

Rør flormelis sammen med grøn konditorfarve og lidt vand til en passende konsistens og overtræk kagen. Drys med konfetti, lav fødder og øjne med chokoladeknapper og mund med dekorationsglasur. Bland posens indhold med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose og lav takker på dinoen. Den overskydende kage kan smøres med resten af kagemoussen og fx forstille klipper og sten.

 

Postadresse: RO’s Torv, RO’s Torv 1, 1. 55, 4000 Roskilde

GPS-adresse: RO’s Torv, Københavnsvej 29, 4000 Roskilde